2009-02-19 13:19:06• hírek • Parajdi Andrea

Eredményesek voltak a találkozók

Sikeresen zárult az a konzultációsorozat, amelyet Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke kezdeményezett a megye polgármestereivel.

Januárban kezdett gyűléseket szervezni a megye polgármestereivel Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. A konzultációsorozatot négy alkalommal, négy különböző településen rendezték meg, hogy minél szűkebb körben egyeztethessenek a problémákról. Szatmárnémetiben, Tasnádon, Avasfelsőfaluban és Nagykárolyban gyűlt össze a Megyei Tanács vezetősége, apparátusainak igazgatói illetve a környékbeli települések polgármesterei.

A találkozók célja, a Szatmár megyei települések problémáinak alapos feltérképezése volt. Minden polgármesternek lehetősége nyílt, hogy ismertesse az általa vezetett település prioritásait, a folyamatban lévő beruházásokat illetve a tervezett uniós pályázatok jelenlegi stádiumait. Többek között szó esett azokról a módosításokról, amelyeket a tej és kifli program minőségének javítása céljából vezetnének be, illetve olyan problémákról is egyeztettek, amelyekre a Megyei és a Helyi Önkormányzatok együttműködésével eredményesebb megoldást lehetne találni.

Ilyen probléma például a Nagykároly környéki gyakori hófúvások, s a miattuk kialakuló közlekedési fennakadások. Mint megtudtuk, ezeket a gondokat közös összefogással oldanák meg a jövőben. Az a terv, hogy minden település a Megyei Tanács által kiutalt pénzből, saját gépparkjával tisztítsa le a településén lévő megyei utakat, így sokkal hatékonyabb munkavégzés valósulhatna meg.

-Én mindenképpen eredményesnek vélem a megtartott gyűléseket, ugyanis ezeknek köszönhetően sokkal átfogóbb képünk van az orvoslásra váró feladatokról. A visszajelzések alapján szükségesek voltak ezek a találkozók. Októberben ismét összehívjuk a polgármestereket, amikor majd összegezzük, hogy az előző hat hónap terveiből mi hogyan valósult meg, illetve átbeszéljük a további lépéseket - mondta Csehi Árpád tanácselnök.

Csehi Árpád tanácselnök szerint eredményesek voltak a polgármesterekkel folytatott konzultációk.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: